Echocentrum Nieuw West Badhoevedorp

In de verloskundigenpraktijk is tevens een echopraktijk gevestigd.

Echocentrum Nieuw-West en Badhoevedorp is te vinden op locatie Pieter Calandlaan 101.

In de zwangerschap kunnen verschillende echo’s worden verricht.

SOORTEN ECHO’S

Tijdens de zwangerschap krijg je, indien je hier gebruik van wilt maken, een aantal echo’s aangeboden die vergoed worden door je verzekering

Vitaliteitsecho 7-8 weken

Termijnecho 10-12 weken

ETSEO (eerste trimester seo) 13 weken

TTSEO (Tweede trimester seo) 20 weken

Biometrie/groeiecho 30 en 34 weken (op indicatie 28-32-35/6 weken)

Pretecho (op eigen kosten indien gewenst)

https://www.instagram.com/reel...

Daarnaast kan je verloskundige om medische redenen besluiten tot het maken van de volgende diagnose echo’s. Deze worden ook vergoed door je verzekering. Alleen pretecho’s moet je zelf betalen.

Klacht over een echo?

Mocht je een klacht hebben naar aanleiding van een echo , kun je contact opnemen met het echocentrum Nieuw West badhoevedorp en we zullen ons best doen om dit zo snel mogelijk en hopelijk naar tevredenheid op te lossen.
Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.
Indien er een klacht is over het functioneren van een echoscopist die lid is van de BEN ( beroeps vereniging echoscopisten Nederland) is het ook mogelijk om die klacht bij de klachtencommissie van de BEN neer te leggen.

NUTTIGE LINKS:

algemene informatie rivm over prenatale screening